Mijn naam is Suzanne Beunk en ik heb een passie voor reizen in combinatie met cultuur. Ik heb van oktober tot en met december 2011 vrijwilligerswerk gedaan in Nepal via Het Andere Reizen. Deze maanden in Nepal waren heel bijzonder. Een fascinerend en boeiend land! Na een oriëntatie op de verschillende werkplekken ging ik aan de slag bij het Sunrise-Apanga kindertehuis. Toen ik de kinderen en het huis voor de eerste keer zag wist ik het meteen: hier kan ik veel werk verrichten! Ik heb Social Work gestudeerd. 

Daarom ben ik vooral met de kinderen zelf aan de slag gegaan. Ik heb hen begeleiding gegeven in de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling. Ik heb veel met ze ondernomen, zoals knutselen, tekenen, spelletjes spelen, lezen, rekenen, liedjes zingen, dansen en leren klok kijken. Ik heb mapjes gemaakt waarin zij hun werkjes konden opbergen. Dit hielp ze om een eigen identiteit op te bouwen; Wie ben ik? Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn hobby’s? Wat wil ik later worden? In het mapje kunnen ook tekeningen en foto’s worden bewaard. Ik heb samen met andere vrijwilligers regels opgesteld, ze uitgevoerd en zoveel mogelijk structuur hierin aangebracht. Veel geduld en consequent blijven was elke dag weer een uitdaging voor mij! En natuurlijk heb ik ze veel persoonlijke aandacht gegeven. Er is heel wat afgeknuffeld! Veiligheid, persoonlijke aandacht en een geborgen gevoel, dat hebben ze echt nodig. 

Ik ben de ‘Sunrise-Apanga’-kinderen en Kalpana de manager steeds meer gaan waarderen. Stuk voor stuk zijn ze zo aandoenlijk! Langzaam bouwde ik een steeds betere band met ze op, die ik niet kon los laten toen ik terug kwam in Nederland. Ik weet hoeveel steun dit kindertehuis nodig heeft, daarom heb ik me aangesloten bij de stichting JammaJammi. Het voelt geweldig om vanaf hier nog iets te kunnen betekenen voor daar. Ze hebben mijn hart gestolen! Daarom ben ik ook erg blij met iedere bijdrage voor Sunrise-Apanga, zonder sponsoren komen we nergens. Alle beetjes helpen, dus bedankt!